Sivut

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Uusi alku

Tämän näppäimistön takana istuu 23 -vuotias helsinkiläinen opiskelija"tyttö". Opiskelen Helsingin yliopistossa toista vuotta pääaineenani alue- ja kulttuurintutkimus, erikoistumisalueenani Britannia ja Irlanti. Sivuainekokeiluja on ehtinyt kertyä sieltä sun täältä, mutta kallistun arabian - ja islamintutkimuksen sekä kulttuurihistorian suuntaan.

Opiskelujen ulkopuolellakin harrastan lukemista laidasta laitaan, kiinnostuksenkohteet tuntuvat vaihtelevan vuodenajan mukaan! Kestosuosikkeja ovat kuitenkin (naisten) kulttuurihistoria, historia yleensä (erityisesti viktoriaaninen aika ja 1800 -luku kokonaisuudessaan kiehtovat), queer -tutkimus ja tietenkin omaan opiskelualueeseeni liittyvät kirjat.

Arkeeni kuuluu lukemisen lisäksi kaksi kissaa, koti, kihlattuni ja kaverit. He pitävät minut järjissäni ja kutsuvat ulos neljän seinän sisältä silloinkin, kun olen vähällä hukkua itse kasaamani kirjaröykkiön alle. Vietän myös paljon aikaa internetissä, lähinnä kauempana asuviin ystäviin yhteyttä pitäen, mutta lisäksi mediaa seuraten.

Olen toisinaan naurettavankin huolestunut ympäristön tilasta, joten erilaiset tavat elää kestävämmin, ekolgisemmin ja ylipäätään "vähemmällä" näkyvät myös arjessani. Osittain tästä syystä, osittain johtuen "hurahduksestani" vikoriaaniseen aikaan, minut voi tunnistaa kaupungilla pitkästä hameesta, kangaskassista ja kirjoja pursuilevasta laukusta. Minut saattaa myös bongata yliopiston kahvilasta kirjoittamasta muistiinpanoja mustekynällä ;)

Tämä blogi tulee siis käsittelemään kaikkia edellä mainittuja asioita, keskittyen kuitenkin opiskeluihini, kaikkine iloineen ja suruineen, sekä ihan tavalliseen elämääni. Tervetuloa seuraamaan!

2 kommenttia: